Mis inimesed need on!? Lood elust enesest 1.osa

Selle suvega on mul tulnud tagantkuulata, pealtkuulata, üleelada mitu jahmatavat ebameeldivust. Kust need inimesed tulevad ja mis nende peakestes toimub!?

1. lugu: Rahvariided = kaltsud.

Olime omadega teel Pärnust Tallinnasse Laulupeole, kes tööle, kes nautlema. Märjamaa Statoil teadagi on selline koht, kust naljalt mööda ei sõida, poolitab tee ja saab jalga sirutada. Teine läks end kergendama ja meie A-ga seisime kohvidega kassajärjekorda. Oluline fakt ses loos on, et ma kandsin Eesti rahvariideid.

Tüüpiline Märjamaa Stat tähendab vonklevat kassajärjekorda. Mainisin A-le, et see on siin ikka nii möödapääsmatu paratamatus, ent õnneks kütust saab automaadist järtsuta tankida.

Mu kõrvu kostus seljatagant: “Närvihaige!” Hmmm, ma ei saanud aru, kas see oli kellegi jutukatke või kuulas keegi meid pealt ja otsustas oma arvamust avaldada minu pihta. Jäin edasist arengut kuulatama. Tundmatu naisterahvas mu seljataga jätkas:

“Oleks ikka pidanud ka mingid rahvariided selga panema!”

“Sul on vä?” kostus kellegi vastus.

“Ja on, Hiiumaal. Aga sinna ju ei satu,” vastas neiu “närvihaige” ning sai siis tõsise avaldusega hakkama. “Nende kaltsude järgi ikka Hiiumaale ei hakka minema!”

Vaatasime üksteisele A-ga otsa ja ei püüdsime äsja kuuldust arusaada. Kas me kuulsime ikka õigesti? Seljataha pilku heitmata ütlesin pärast mõningast pausi omavahelise vestluse jätkuks A-le: “Ma ei teadnudki, et mina ja tuhanded teised täna kaltsudes ringi käivad.”

Seljatagune oli ilmselgelt oodanud mingit reaktsiooni oma tekstile ja plahvatas: “Mis te kuulate teiste jutte pealt!”

Küsisin pead pööramata A-lt: “Huvitav, kuidas saab reageerida meie omavahelisele vestlusele keegi, kes teisi pealt ei kuula?!”

Ma täpselt ei mäleta, mida “närvihaige” sellele peale sisises. Nüüd ma lihtsalt keerasin ringi ja silmitsesin avanevat vaadet. 3 cm kunstripsmeid, matsakad jalad miniseeliku alt paistmas, muidugi kunstküüned ja tugev meik (väljas küttis nii 28 kraadi tuuri, oli hommik!). Ma ei lisanud midagi, ent pilt jäi silme ette.

Lahkusime ja imestasime autos mõnda aega, kust selline arrogantsus pärineb. Lugu ununes ja minu päev kulges Lotte alal Layuluväljakul, kuni enne Laulupeo lõppu sain vabakäigu teha ringkäik Lauluväljakul. Rahvast muidugi oli murdu, väidetavalt ligi 100 000 inimest. Ja selle rahvamassi keskel – keset nõlva peatusin ma, et lasta endasse lummava ürituse atmosfääri. Ja seal ta seisis -1 inimene minust eespool, märkasin sedasama udupeene lilla juuksesalgulist preilit, vehkimas pisikese sini-must-valge lipukesega. Lubage esitleda preili “närvihaiget”, kes rahvariideid kaltsudeks peab:

Kaltsu-Tibin

Kaltsu-Tibin

Tibi mingil hetkel märkas mind oma ringikeerlemise käigus ja muutus millegipärast jube närviliseks. Igatahes, kes Kaltsu-Tibina ära tunneb, siis võib vabalt nime jagada 🙂

Kui ise ei tea/tunne, siis loo sheerimine suurendab võimalust teada saada!

About The Driimer

Harilikult küsitakse nii: nimeta 3 asja, mis sa võtaksid kaasa üksikule saarele. Miks ma peaksin minema üksikule saarele... Ma nimetan 3 asja, mille ma maailmast üksikule saarele eraldaksin, minuta - kõikvõimalikud relvad, raha, religiooni - maailmast saaks üks äraütlemata ilus paik elamiseks, ilma, et ma peaksin maailma eest sinna saarele pagema.
Rubriigid: Eesti. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

5 Responses to Mis inimesed need on!? Lood elust enesest 1.osa

 1. Riia ütles:

  Jah, rahvariiet kaltsuks nimetada pole ju tõesti kena, aga selle (tegelikult tõesti pealtkuuldud-kuulatud) vestluse ja foto avalikku internetti ülesriputamine ning tundmatu inimese Kaltsu-tibinaks ristimine ütleb nii mõndagi ka loo kirjutaja kohta. Tõesti, kust selline arrogantsus küll pärineb, imestan minagi.

 2. Krissu ütles:

  Oma blogis kirjutab, mida tahab ja avaldab arvamust, kuidas tahab. Nagu avaldas arvamust seegi kodanik, kellest jutt käis. Samuti avalikus kohas. 1:1 🙂

 3. Margo Märtsoo ütles:

  Tean teda, töötasin temaga kunagi koos Pärnu Sportlandis, õnneks lühikest aega. Suuvärk oli tal imestamist väärt. Suht tihti rääkis sellest, et kui mees koju tuleb siis saab n…u või tegi saali peal imelike häälitsusi. Nimi hetkel kohe ei meenu 🙂

 4. The Driimer ütles:

  Aega läks, aga asja sai – ninakaks tibinaks osutus proua on Katrin Väin.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s