Jänes jäneseks.

Ei olnud mu silmad eelneva 17 rohkem või vähem intensiivsema spordiaasta jooksul Raeküla metsas kehakultuuri harrastades kogenud midagi sellist nagu selle suusahooaja esimesel katsel.

Esiteks kepsutas mu nina eest üle suusaraja üks kitslane. Mõni aeg edasi – kõige pikemat sirget alustades -märkasin eespool rajal kedagi. Hmm – kass, koer, rebane? EI! Jänish, mis jänish! tulin sellele, kui ta oma pepsi maha pani ja profiiliga minu poole rajale mõtlema jäi. Suusklesin tema poole, tasasemalt … jänish lükkas tagajalad sirgeks ja kalpsas veidi edasi. Ikka mööda korralikult sissesõidetud suusajälge. Nii me seal seda ca kolmesaja-meetrist sirget üheskoos mõõtsime, kuni rada tegi pöörde ja jänish otsustas oma teed otse jätkata.

Rabbit running in snow.

Mul oli lõbu laialt, samal ajal tiksus kõrvakuularitest raadiojaama poolt hästi ajastatud Termika Juulikuus lumi on maas. Muidugi. Kindlasti. Järgmine taustakas Queenilt, Living on my own. No absoluutselt, pole kahtlustki, nii jänish kui mina.

See, kas esimesel suusatretil oli mõistlik 15 km ettevõtta, selgub homme. Tunne oli ja on igatahes suurepärane. Nii suurepärane, et mul tuli täiesti loll mõte pähe seal rajal mõnuledes: Tartu maraton on liiga lihtne, ei ole enam väljakutse, kui võtaks nüüd Vasaloppeti ette, ah?! 90 km 3. märtsil. Tahtsin kodus maha istuda ja endaga ühe tõsisemat sorti jutuajamise mahapidada. Ent see jääb ära.

03.märtsil toimuv Vasaloppeti ultramaraton 90 km max lubatud osavõtjate arv on 15 800 osalejat. Ja need osalejad on neil olemas. Registreerimine oli lukus juba 5.oktoobril 2012!!! Kõik, unusta ära, naiivitar -hakka mõtlema aastale 2014 või hoopis … ära ennast nii kotkaks ka mõtle.

About The Driimer

Harilikult küsitakse nii: nimeta 3 asja, mis sa võtaksid kaasa üksikule saarele. Miks ma peaksin minema üksikule saarele... Ma nimetan 3 asja, mille ma maailmast üksikule saarele eraldaksin, minuta - kõikvõimalikud relvad, raha, religiooni - maailmast saaks üks äraütlemata ilus paik elamiseks, ilma, et ma peaksin maailma eest sinna saarele pagema.
Rubriigid: Hobid, Loomad, Tervis ja heaolu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

1 Response to Jänes jäneseks.

  1. Pingback: Teeme ära 2014. | the driimer püüab selgustele jõuda…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s