Kuidas ma Tartus ellu jäin …

… ei tea.

Oli meeldejääv mitmepäevak igatahes – töö ja vile vaheldumisi. Ehkki hommikud olid täis päikesepaistet, olid nad ka väheke komplitseeritud ja seda silmadele avanemiseks. Alati pidi see juhtuma törts liiga vara, põhjusega… La Dolce Vita. BigBen. Püssirohu Kellerdis.

Üllatusmoment nr. 1.

Tartu südalinna tänavail – nii hommikul, kui õhtusel aal – astuti ligi ja küsiti pikema jututa rahalist toetust, ma´i teadnudki, et ma oma teiseringi mantliga nii välja näen, kelle poole tasub pöörduda. Lahkus peegeldub silmades? Pärnus ja Tallinnas pole sellist asja ammu juhtunud – vabameelsete inimeste heade mõtete linn? Ent mu olemus ei kajasta tõsiasja, et ma pole sularaha kaasas-tassija-tüüp, ma olen plastiku-usku.

Üllatusmoment nr.2.

Tõesõna, ma polnud varem ehedat rodeot (seekord Püssirohu kastme) ju näinud. Osavaid – õigem oleks öelda – kummilikult paindlikke inimesi oli hasartne vaadata… palju ei puudunud, et oleksin ise pullile turja karanud, õnneks oli mu kleit selleks liiga lühike ja ma loobusin oma välkideest õigeaegselt. Samas oli kleit piisavalt pikk hiljem pinkidel tantsimiseks, noh, tantsuplats on neil seal ju nii väheldane, ja sellestki pool oli asustatud pulli ja teda ümbritseva maandumismatiga. So … olee-oleee…

Üllatusmoment nr. 3.

Ometi ei saanud ju juhtumata jääda, et mu vähesed tuttavad tartu-inimesed samal ajal Püssikasse saabusid, olge te veelkord tervitet Ketu, Jaan ja Siim, oli lahe teid näha üle tsiljoni aasta.

Üllatusmoment nr. 4.

Dorpati resto supibuffet (3 euri – valikus 3 suppi + rahvuslike sugemetega puder) on suurepärane: seeneseljanka, hernepüreesupp, tangupuder köögiviljadega jne janitagasi … njamm. Soovitan soojalt!

Big Benist

About The Driimer

Harilikult küsitakse nii: nimeta 3 asja, mis sa võtaksid kaasa üksikule saarele. Miks ma peaksin minema üksikule saarele... Ma nimetan 3 asja, mille ma maailmast üksikule saarele eraldaksin, minuta - kõikvõimalikud relvad, raha, religiooni - maailmast saaks üks äraütlemata ilus paik elamiseks, ilma, et ma peaksin maailma eest sinna saarele pagema.
Rubriigid: Avastamised, Eesti, Meelelahutus, Toit ja jook. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s