Mõistulugu.

2 venda töötasid koos perekonnale kuuluvas talus. 1 neist oli abielus ja tal oli suur pere. Teine oli vallaline. Päeva lõpus jagasid vennad kõik võrdselt, nii saagi kui ka tulud.

Ühel päeval ütles vallaline vend iseendale: See pole õiglane, et me jagame võrdselt saagi ja tulud. Mina olen üksi ja ma vajan vähe. Nii võttis ta igal õhtul oma salvest ühe viljakoti ja hiilis üle põllu, mis eraldas nende majasid, ning poetas selle oma venna salve.

Vahepeal aga ütles abielus vend iseendale:  See pole õiglane, et me jagame saagi ja tulud võrdselt. Lõppude lõpuks olen ju mina abielus ja mul on naine ja lapsed, kes minu eest tulevikus hoolitsevad. Minu vennal pole kedagi ja mitte keegi ei hoolitse tulevikus tema eest. Nii võttis ta igal õhtul ühe viljakoti ja poetas selle oma venna salve.

Aastaid imestasid vennad selle üle, et nende viljavarud ei kahanenud. Ühel pimedal õhtul aga põrkasid mehed põllul kokku. Aegamisi sai selgeks, mis oli juhtunud. Nad pillasid oma kotid maha ja embasid teineteist.

Brian Cavanaugh ” Külvaja seemneid”

Kõlab muinasjutuna, kuid omakasupüüdmatus, lahke meel ja soov aidata, need loomuomadused ei ole õnneks ilmast kuhugile kadunud. Õnneks.

About The Driimer

Harilikult küsitakse nii: nimeta 3 asja, mis sa võtaksid kaasa üksikule saarele. Miks ma peaksin minema üksikule saarele... Ma nimetan 3 asja, mille ma maailmast üksikule saarele eraldaksin, minuta - kõikvõimalikud relvad, raha, religiooni - maailmast saaks üks äraütlemata ilus paik elamiseks, ilma, et ma peaksin maailma eest sinna saarele pagema.
Rubriigid: Lihtne nagu liblika lend. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s