Kes me tegelikult oleme?

Möödunud nädal viis meid kolleegidega Põhja (kodu poolt mõõtes siis).

Vaadanud ära neljapäeva õhtuse Juravisiooni tagumise poolfinaali tagumise poole, naudeldes sama-aegselt veini ja Gerli Nobenäpu käte vahel valminud  briljantselt maitsvat caesari salatit, keeras kuldne trio hommiku saabudes ninad jälle Peterburi suunas. Sealjuures ei saanud ma ometi jätta kasutamata harukordset võimalust veeta järgnev tunnike auto tagaistmel – traditsioonilisel direktori kohal – teist korda jooksva nädala sees.

Juravisioonist – ma üks teine eile avaldasin siinsamas Eesti laulu kohta oma arvamust ja ma olen ses osas tänini kindel, et see teine lugu oleks hooga kõrgema kaarega sel paraadil lennanud Eesti laul Eurovisioonil 2011. Aga mitte sellest ei tahtnud ma …

Kui me kolleegidega Palmse mõisa jõudsime, ei olnud tunnid veel alanud. Kell 10 pani karismaatiline Aira reeglid paika. Enesekehtestamine on koolitaja poolt tingimata vajalik, arvan ma. Tunnistan tagantjärgi heameelega, et mind on küll päris palju dresseeritud, aga see päev oli lõbusaim kõigist eelmistest. Treening-koolituse eesmärk oli teada saada, milline inimtüüp oled sa ise, kes on su kolleegid ja kliendid ning mida nende teadmistega edaspidi peale hakata.

Alguses tundus enesemääratlemine paras pähkel, kuid peagi sai selgeks, et ma olen ainus Iiah [skisoidne isiksus], kellele sekundeeris 3 Nodsut [depressiivne isksus], 6 Jänest [sundusega isiksus] ja 7 Puhhi [hüsteeriline isiksus]. Niisiis, teretulemast Iiahi boksi:

  • Iiahi peamine müügitrump on respekteeritus. Ta suudab müügiprotsessi juhtida viisil, kus klient ei ole niivõrd kuningas ning müügiinimene tema alam, vaid pigem on Iiahi müük kahe kuninga omavaheline diil, kus klient suhtub Iiahisse väärilise partnerina
  • Iiah on süsteemne mõtleja ning tema loogika on vääramatu [naer!]. Lisades talle iseloomuliku karismaatilisuse, kujuneb Iiahist klientide jaoks arvamusliider, kellelt küsitakse nõu ka siis, kui parasjagu on kasulikum kaaluda konkureerivat pakkumist [hmm!].
  • Iiah on see, kes võib tulla sinu kontorisse, rääkida eelmise nädala jalgpallimatšist ja siis möödaminnes panna lepingu lauale sõnadega, et jätaks seekord tüütu müügijutu vahele ja kirjutaks kohe lepingule alla andes samal ajal lubaduse, et kui miski lepingus tundub tagantjärele kohatu, võtab ta selle eest isiklikult vastutuse.
  • Iiah on mõõdukalt karjäärile orienteeritud ning ei lepi enda juures keskpärasusega
  • Iiahid jätavad klietidele üsna jõulise ja pisut arrogantse mulje

Aira Tammemäe, AT Treeningud

**********

Mina ja Kats - mahume oma kabinetti ära küll!

Muide, Palmses on ülimaitsev toit! Aitäh, Dagmar ja co!

About The Driimer

Harilikult küsitakse nii: nimeta 3 asja, mis sa võtaksid kaasa üksikule saarele. Miks ma peaksin minema üksikule saarele... Ma nimetan 3 asja, mille ma maailmast üksikule saarele eraldaksin, minuta - kõikvõimalikud relvad, raha, religiooni - maailmast saaks üks äraütlemata ilus paik elamiseks, ilma, et ma peaksin maailma eest sinna saarele pagema.
Rubriigid: Avastamised, Meelelahutus, Toit ja jook. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s