Kuidas võtta? Võtaks vabalt!

Lugemisele taustaks: Weekend players – Into the Sun

Õnneks on see siis nüüd möödas. Detsember ma mõtlen. Koos kogu kompotiga, mis sel aastal meile täiendavalt kaasa oli antud. Klišeena küll kõlab, aga antakse meile ikka sedajagu, kuivõrd me kanda jaksame. Nõnda ka seekord. There are no surprises!

Oleks minu teha olnud, siis ma ei oleks ühelt rahalt teisele üleminekut teinud aastavahetusel. Nagu massidel detsembris selleta veel vähe stressi oleks – mida aasta edasi, seda vähem ma mõistan seda hullust, mis novembri viimasel nädalal vaikselt käima jooksma hakkab. Mida kuuse alla panna, millega lauad katta, kellega ja kus aastavahetus mööda saata!? Oh, nii palju muret … ja kui see kõik möödas on, siis … on inimesed väsinud, kes asjatamisest, kes söömisest, kes joomisest. Ei ole tore, üldse ei ole.

Tore on võtta kotitäis leiba ja saia, porgandid ja kapsapea ning viia metsa “ahvidele pongardeid”.  Tore on minna heasse puuküttega maasauna ja mitte kiirustada. Tore on võtta kätte raamat, mis kahe tunniga loetud ei saa, vaid sind endaga seob ega lase sul enne minna, kui oled viimasegi kirjarea endasse neelanud. Tore on arutada imelise ilma imelikke asju inimesega, kellest hoolid. Tore on vältida kõiksuguseid massi- ja kärarikkaid kohti, kus sa pole mitte keegi, oo-jaa, muidugi – sa oled … osaline massistseenis. Palju õnne.

Kõik on äärmuslikult lihtne.
Naudi hetke, mis sul on käeulatuses.

 

Sel aastal siis said Eesti inimesed täiendava stressamise laksu: teadmatus (mõnele lausa hirmud), mis ja kuidas uuele rahale üleminek endaga MINU jaoks kaasa toob? Mitu raha hakkab maksma piim või bensiin? Kas peaks midagi varuma? Äkki mu madratsi vahel olev raha ei olegi 1.jaanuaril enam samapalju väärt PABER? Selge ju, et mingeid korrektsioone oma tavarutiinis pidi rohkem või vähem igaüks ettevõtma, olgu selleks siis või ainult uute reeglite selgeks tegemine/läbilugemine.

 

Kõige lihtsam on vist minu-sugustel “panga-kaardi inimestel” – sulli rahakotis eriti ei ole, sukasääres ammugi mitte ja panga-kaardil on absoluutselt ükskõik, mis vääringus teda käideldakse.

Neile, kes palavikuliselt pinges olid-on, soovin fokusseerida oma tähelepanu armsatele inimestele, hingelähedastele tegevustele ja … no kui muidu ei saa, võtke üks päev korraga, minge õue ning hingake sügavalt sisse karget puhast lumelõhna!

Õnnelikku päeva!

About The Driimer

Harilikult küsitakse nii: nimeta 3 asja, mis sa võtaksid kaasa üksikule saarele. Miks ma peaksin minema üksikule saarele... Ma nimetan 3 asja, mille ma maailmast üksikule saarele eraldaksin, minuta - kõikvõimalikud relvad, raha, religiooni - maailmast saaks üks äraütlemata ilus paik elamiseks, ilma, et ma peaksin maailma eest sinna saarele pagema.
Rubriigid: Lihtne nagu liblika lend, Meelelahutus, Minu mõttelend, Muusika. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s