Proovikabiini sisenemine nr 2

*kabiiniuksel on teadagi ees kardin, koputa, kui piiluda tahad

 
Seljataga on 40 km krossi ja 23 km maanteed. Otepää-Elva-Otepää. SEB Tartu 12. rattamaraton 20.09.09.

Nõndaks, Tartu nelikürituse 4-st üritusest 3 said eilsega seljatatud. Nüüd ei jää mitte midagi muud üle, kui tuleb suusad sebida ja ka talvine maraton läbida. See on teadagi, mõlkunud mu mõtteis juba viimased kümmekond aastat. Ainult, et tegudeni pole ma erinevatel põhjustel jõudnud. Nüüd tuleb ühe soojaga see ära teha. Kaksipidi mõtlemist siin olla ei saa, nüüd või mitte kunagi!

Täna hommikul tööle sõites mõtlesin, kui paljud ratturid täna lihasevalu käes piinlesid (pean silmas harrastajaid-pühapäevasõitjaid), mina ei tea sellest küll midagi. Vabalt oleks võinud uuele ringile minna!

Sõit ise oli 40 km pikk; umbes poolelt maalt juba vabas voolus sõidetav, kuna rada oli kitsas ja kaherattalisi loendati tuhandetega, siis tuli loomulikult ette kukkumisi. Ei pääsenud isegi sellest, et ees oli äkki kerge kuhi ja seljataga ning kummalgil käel oli mass rauda hooga liikumas, minna polnud kuhugile… õnneks läks… veendunud, et kondid terved, hops sadulasse ja taaslülitumine vooluga oli sündinud. Trass kulges väga värvikalt, esiti kulges see mööda lausheinamaad, siis kruusa- ja metsateed, mis aegaajalt madalamates kohtades olid muutunud porimülgasteks.Tõsi küll mõningad taolised lõigud olid targu kaetud saepuruga… mis mõnevõrra kergendas "soo" läbimist. Ausaltöeldes pole ma eladeski niipalju rattal käikudevahetamisega tegelenud, kui sellel rajal – läbimaks mudamülkaid ja võtmaks lõuna-eestilikke tõuse. Kuusejuurikate otsas täristamine andis läbi randmete veidi küll tunda Lai naeratus Viimased kümme sai juba vinti ka antud, eesmärk oli üha ja ühe vastutulevatest selgadest mööduda ja kui mõni mees kiirendas, siis hammastega lenksu külge ja tuulde! Viimase kilomeetri eel tekkis hasart… vähemalt 3 persooni tuleb veel seljatada, finiši eel sain veel neljandagi kätte. Kohti ei jagatud, see oli tõesti lihtsalt hasart ja lõpuni pingutamise motivatsiooni leiutamine iseendale.

Ja siis ei saanud ka veel küllalt. Supp ja kukkel keresse, diplom näppu ja … selle asemel, et end bussi parseldada, panime kokku neljase grupi ja sügasime veel velodega tagasi Otepääle, Tehvandi statkal ootasid autod… seega  + 23 km maanteed, koos tõusude… ja veelkord tõusudega Kuum

Rattasõit on vinge, et ma seda enne viimast kevadet polnd avastanud!

About The Driimer

Harilikult küsitakse nii: nimeta 3 asja, mis sa võtaksid kaasa üksikule saarele. Miks ma peaksin minema üksikule saarele... Ma nimetan 3 asja, mille ma maailmast üksikule saarele eraldaksin, minuta - kõikvõimalikud relvad, raha, religiooni - maailmast saaks üks äraütlemata ilus paik elamiseks, ilma, et ma peaksin maailma eest sinna saarele pagema.
Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s